dimecres, 28 de gener del 2015

Sincerament, jo


Encara em queda molta feina per fer, d'arreglar papers i tancar temes del bar, posar a lloc cada cosa i cada estança de la casa, organitzar-me i aprendre a fer-ho amb eficàcia a l'hora de portar la llar. Estic tant sols començant. Un projecte nou, demana previsió, preparació, aprenentatge i acció. Com quan era escolta, i portava la branca de llops, que ensenyava a fer el rínxol, aquell dibuix en forma de línia corba que es creua formant un bucle i torna començar, i en el procés per arribar al encreuament hi ha tot el que s'ha de fer prèviament, i després de la realització, l'anàlisi i la presa de noves decisions, noves propostes, noves accions. És el mètode escolta. El tinc arrelat a la pell, sota cada múscul. No hi puc fer res. Quan penso en fer coses noves sempre em venen al cap les diferents etapes que he de passar, inconscientment.
Ara, fer de pare no serà fàcil. Bé, estic preparat per fer-ho bé, no em falten ingredients. Tinc preparació culinària que em ve de quan ajudava a la mare enganxat a les seves faldilles i des de llavors, fins ara, passant per l'escola d'hostaleria i les diferents cuines que he trepitjat. Tinc preparació amb canalla; des dels disset anys que vaig començar a fer de cap escolta fins ara fa dos anys, abans del bar, he estat lligat intensament a tots els processos derivats dels infants: al cau, a minyons fent de formador de monitors, a l'Empordà amb la casa de colònies, a la Llissach, fent de tot i més, a Callús, cuinant exclusivament per nens; i ara tinc dos fills. Tinc preparació en organització i administració econòmica, vaja, soc un mínimament digne comptable i he exercit d'això en diverses empreses; he dut un negoci, he administrat una cuina. 
Potser on vaig més coix, és en l'organització pròpiament dita de la llar. Tot i que experiència no me'n falta, sempre s'han d'aprendre coses. Si fins ara rentava la roba, ara he d'aprendre a fer-ho bé. Si fins ara cuinava habitualment seguint un procés automàtic, ara he d'aprendre a fer-ho de manera coherent, amb un ordre i un aprofitament constant de les coses per estalviar i ser variat i aconseguir l'equilibri. Si fins ara treia la pols quan en veia un pam sobre la tele o fregava quan tenia temps, ara aprendré a mantenir-ho, a allargar la neteja en el temps i valorar l'olor de net -salvant totes les distàncies, que tinc dos nens a casa i és un no parar d'embrutar-. 
Vaja, fa anys, quan vaig entrar a la Llissach, vaig pensar que estava fet per aquella feina. Tenia tot el que s'havia de tenir per fer-la bé. Ara entenc que potser m'equivocava. L'escola va ser una etapa més en la meva preparació per ara, per aquest moment: agafar el rol d'amo de casa, sense cobrar, com quan anava al cau i ho feia per amor a l'art. Treballar perquè la meva família sigui feliç, respiri bé i tingui més temps per gaudir, que d'això es tracta la vida, també.
Espero poder-ho fer bé. Espero ser prou constant -soc un pel mogut, de sempre, dispers a vegades, no serà senzill-, però vull arribar a tornar a sentir-me orgullós de mi. 
M'ha vingut de gust explicar-vos-ho. Sempre parlo de coses serioses, de conflictes que em porten més mal de caps que una altra cosa, i avui, he pensat, sigues tu. 
Ui! Veieu? Ja m'he distret. Ara estava davant de l'ordinador suposadament per fer unes gestions, i ara estic aquí explicant coses banals... aix! Quin cap que tinc.
Bon dia! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada