dimarts, 24 de maig del 2016

Enganxats al sucre

SOC UNA VÍCTIMA DEL SUCRE!!
Sí noies i nois, i ho dic cridant, perquè és així de cru. I com totes les víctimes, dolces en aquest cas, em sento agredit, violat, assetjat!
El que te despertar a una nova dimensió de l’alimentació, és adonar-se que, com a la pel·lícula, estem dins de màtrix. En aquest cas, la xarxa del sucre, entre d’altres coses. I un Morfeu qualsevol m’ha donat la pastilla verda, i he despertat la meva consciència a una realitat que cada dia que passa, m’horroritza més. Exagero?
Si teniu temps, el mateix que es necessita per veure un capítol de Joc de trons, Anatomia  de Grey, CSI, Bones o el Comisario Montalbano, podreu investigar vosaltres mateixes la veracitat del que començo a denunciar!
Un petit apunt del que em vaig assabentar fa poquet: per menjar la quantitat de sucre que hi ha en una llauna de cocacola, la xispa de la vida, ens hauríem de menjar uns dos metres aproximadament de canya de sucre. A veure que ho visualitzem. El que ens costa prendre’ns una llauna de beguda refrescant i ensucrada, seria el mateix que menjar-nos dos metres interminables de canya de sucre, grossa i pesada. El sucre refinat és un verí, un verí que ens serveixen a quilos i barat, que ens el posen a tot arreu, que ens potencia el gust de quantitat immensa de coses que mengem alegrement, sense adonar-nos-en. Perquè el posen? No és prou bo tot plegat, sense sucre?
Quan conduïm amb el cotxe, de nit, i estem cansats, amb un caramel podem aguantar el ritme. Sí, és cert! Un caramel desperta de cop, perquè et provoca una pujada sobtada del sucre a la sang, i és com un xut de droga dura! Però alerta, després ve la baixada, i com amb l’alcohol i les drogues dures, la baixada t’aplatana i et deixa fatal. Millor seguir amb el puntillo. És una altra manera de veure-ho. Tenim sucre a gairebé totes les receptes que comprem elaborades. Hi ha sucre a les pastes, al pa, al tomàquet fregit, a les sopes, a les llaunes de paté, als embotits, a les begudes... a tot arreu! I a sobre, quan fem cafè, te, llets diverses, pastissos, galetes, gurmanderies, xocolata, ens en mengem més, per suplir el que ens falta, com si ens en faltés! Anem dopats de sucre!
Sí senyores i senyors. No exagero ni un pel. La indústria ja fa temps que va descobrir que els aliments que porten sucre i potenciadors de sabor i aromes afegits, agraden més que els naturals. Que agrada molt més un suc de poma que una poma, i dius, però si hauria de ser el mateix, no?
Els dentistes, una professió de la que es diu que no s’ha inventat vacuna perquè dona massa rendiments, viuen parasitàriament de les fàbriques de menjars preparats! Imagineu-vos-ho d’aquesta manera, gràfica. L’empresa de menjar preparat, vosaltres i en un pal de la llum, com voltors esperant la presa, un parell de senyors amb bata blanca...
Vivim en un planeta dominat per uns poquets que tenen més riquesa que tota la resta junta, i seguim deixant que ens donin la xispa de la vida en fascicles, i nosaltres els comprem alegrement. Però alerta! No estem sols!
Hi ha molts professionals i amateurs que estan preocupats per tot això, i ens van donant pistes. Són menys atractives que els anuncis de les begudes refrescants. El marketing encara pot millorar, per fer arribar el missatge a tothom, i començar a canviar les consciències de molta gent, gent com tu o com jo, que poc a poc, ens anem prenent la pastilla que ens ofereix la possibilitat de despertar i arrencar-nos els suports vitals de la anomenada civilització occidental.
Clar, que també pots tranquil·lament, agafar l’altre pastilla i seguir endollat. Una culleradeta de sucre i endavant, que la vida són quatre dies i s’han de viure a tope!

Oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada