dimarts, 20 de setembre del 2016

Capellans caducats


Avui, un dia ix qualsevol dels meus dies de vacances, m’arriben via facebook unes notícies que em posen. Que em posen, no calent sexualment, sinó que només llegir-les i escoltar-ne els àudios i veure’n els vídeos per assegurar la veracitat del tema, m’exciten les neurones per agafar llapis i paper i escriure quatre ratlles. Dedicades, una vegada més, a la extensa i respectable llista de capellans caducs que s’haurien, com a mínim, de jubilar.
Dic jubilar com podria dir qualsevol  altre cosa, senzillament, dic el que m’està permès dir i ser políticament correcte, tot i que potser no en aquest cas, però si en d’altres, enviaria a dida a molts d’aquests senyors. I dic senyors, perquè segurament el problema més gran que te l’església catòlica és que són quasi tot senyors. Senyors grans, amargats, amagats i caducs.
Cito textualment una primera perla: “Hace 30 años había mucha incultura, y a lo mejor un hombre se emborrachaba, llegaba a casa y pegaba a su mujer, pero no la mataba como hoy, hoy la mata. ¿Por qué? Porque antes había un sentido moral y hoy no lo hay” i segueix “ahora hay más crímenes, más violencia, más droga, más asesinatos, más violencia de género , mas de todo... antes había unos principios cristianos y antes había unos valores, y antes se vivía en los mandamientos y una persona tenía una formación cristiana, y aunque se emborrachara, había un quinto mandamiento que decía: no matarás!” Citem-ne una altra: “A les dones us toca quedar-vos a casa i ser submises als homes, com Maria” Una altra? “El matrimoni homosexual és com la unió entre un home i un gos o un home de setanta anys i una recent nascuda de tres dies” ...
Dos capellans i un bisbe són els cracs d’aquestes frases maleïdes. D’aquí al costat de casa, a casa nostra - aquest país que volem que sigui millor-, de Malaga i de Canena, Jaén. Els capellans en qüestió, aquests paios que diuen el que diuen amb total impunitat, són pastors de les seves ovelles, sembren amb les seves paraules els cors i les ments dels seus feligresos, que els escolten, i potser se’ls creuen. Un d'ells, en una missa de comunió amb nens i nenes innocents al davant seu i totes les seves famílies, els commina (si arriba el cas!) a pegar però no a matar, que el cinquè manament ja ho diu, gràcies al cel! (a veure, una pallissa de tant en tant és comprensible... ai l'às!!, i després ens diuen bàrbars als que no anem a missa i juguem a la play a Modern Warfare.) L’altre senyor -avui en dia-, ens diu que els gais i les lesbianes són atrocitats tant impossibles com horripilants! I el tercer, senzillament li diu a les dones, aquestes dones que poc a poc estan guanyant drets i capacitats i demostrant que el món podria ser diferent i de passada comencen a arraconar a molts soques (homes) a les tenebres -d'on no n'haurien de sortir!-... Ostres, que em perdo! Aquest senyor capellà els diu a les dones que es quedin a casa, que el món és nostre, dels homes, dels seus marits!
Jo, m’ensorro. Veig això i m’indigno, al·lucino! M’indigno en nom dels homes que no pensem això i que lluitem cada dia per trencar tots els ponts que ens uneixen amb aquests ancestres bàrbars i neandertals, i en nom de totes les dones i nens que estan ajudant a fer d’aquesta merda de món mal fet, una mena de món millor i més humà. M’esparvero en nom de tots aquells que pensem que aquests senyors de negre i alçacoll blanc, haurien de tancar-se a casa i reflexionar molt i molt. Tancar-se, pensar i obrir després les finestres i decidir que fer: deixar que entri la llum a les fosques tenebres de la seva ment recargolada i pervertida o, aprofitant l’obertura i l’alçada,  volar cap al seu senyor Déu.
Amén!
Ep! No em mal interpreteu! Existeix la llibertat d’expressió, la mateixa que em permet a mi escriure el que penso, ells també la tenen per pensar el que pensen, i dir-ho. Però de la mateixa manera que gràcies a ells i persones com ells, el món és com és –i reconeixeu-ho, el món és molt millorable, des de tots els àmbits-, hi ha d’haver gent com jo, que pensem diferent i tenim el valor de dir-ho i atacar aquests estaments enquistats a la nostra societat, que viuen com paràsits, que sempre ho han estat, i que fonamenten la seva existència en la por i la donació desinteressada dels altres.
Jo torno a repetir per enèsima vegada que no estic en contra de la religió, com a concepte. El reforç emocional i espiritual que pot oferir a la gent que creu en quelcom més enllà, és tant vàlid ara, com ho ha estat tota la vida. El que no entenc, de cap manera, és la creença establerta i estancada de que només creient en un Déu o vivint seguint la fe d’una religió en concret, la societat organitzada i amb valors, és possible. Els valors humans pengen dels drets humans, no de la biblia o dels seus manaments. Per sort! Que potser una cosa també es despenja de l'altra? Potser sí, però no justifica que avui en dia, una cosa tant etèria i poc seriosa com la religió -fe cega en quelcom que no existeix ni s'ha demostrat mai-, sigui el dogma a seguir en el nostre dia a dia.
Per mi, el canvi real i veritable de tota la societat del futur, occidental o no, passa obligatòriament per eradicar tota mena de fonamentalismes religiosos i evitar, el més aviat possible, que un paio vestit de negre o no, tingui el dret de pujar a un altar i des de l’empara eclesial, ens evangelitzi a la canalla amb idees com aquestes o similars. I quan dic canalla, no només em refereixo als més petits. Que n’hi ha uns quants de granadets que, davant d’una creu, perden la capacitat de pensar i tornen a creure en contes de fades.
En un món més just, és necessari deixar que els Déus (i els seus representants a la terra) passin a formar part dels moments d’introspecció més íntima, i entre tots, dedicar més temps als vius i al temps present, encarant el futur per als que seguiran i no pas estar pendents dels morts i el que ens queda per marxar a tornar-los a veure.
És paraula de Ciscu... amen?
No! Per Déu! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada